Publishing case rf fs 01

Reneé Fagerhøi

Fritter Shjiten

PRODUCT: BOOK
YEAR: 2018
DESIGN: TRINE + KIM
photo: Geir Mogen

AUTHOR: Reneé Fagerhøi
TITLE: Fritter Shjiten
EDITOR: Anne Katrine Paulsen
PUBLISHER: Falck forlag

BUY: falck forlag

Fritter shjiten er den første kokeboken til Top Chef-vinner Reneé Fagerhøi.

Bildene er tatt av fotograf Geir Mogen, vi har designet omslag og layout. Designet har vi for det meste holdt i svart og hvitt for å gi rom og fokus til Geirs fotografier. Boka er ute på Falck forlag, kjent for å satse på originale prosjekter.

Fritter shjiten er en annerledes kokebok. Under mottoet «bruk hele dyret» viser Reneé hvordan du kan lage mat av langt mer enn de normale kjøttproduktene. Bak hver rett ligger en personlig anekdote, der det kommer frem at rettene er inspirert av alt fra Darkthrone-album, barndomsminner og utenlandsreiser til filmer som Natural Born Killers.

Fra Falck forlag:
Fritter shjiten er den første kokeboken til Top Chef-vinner Reneé Fagerhøi. Den sjenerøse og energiske trondhjemskokken knytter sine egne barndomsminner, musikkglede, film- og reiseopplevelser opp mot matrettene. Hun viser mangfoldet av kulinariske inspirasjonskilder. Med et nostalgisk bakteppe lager hun gammeldagse retter med personlig vri, klassiske retter med ny presentasjon og en mengde oppskrifter som sikkert er nye for de fleste. Reneé Fagerhøi vokste opp på en antroposofisk Camphill-gård, gikk på Steinerskolen og kommer fra en vegetarfamilie. En grønnsaksrett skal ikke være «en god vegetarrett», men en deilig rett i seg selv. På et tidspunkt begynte Reneé å spise kjøtt – og gikk all in! Under mottoet «bruk hele dyret» viser hun hvordan du kan lage mat av så mye mer enn kylling og kjøttdeig. Gjennom denne boken får du inspirasjon til et stort spekter av retter. Det er kosemat til filmen, avantgardistiske middagsretter og eksotisk snacks. Fritter shjiten» er spekket med små fortellinger, og er på den måten en hyllest til appetitten på livet! Forordet i boken er skrevet av matkunstner Bent Stiansen (Statholdergaarden), som var dommer i Top Chef i 2016, da Reneé Fagerhøi gikk helt til topps i konkurransen. Siden Top Chef-seieren har Reneé realisert flere drømmer. Hun har skrevet denne kokeboken, giftet seg med Thomas og etablert Bula Neobistro i Trondhjem, og for tiden jobber hun som programleder i TV2s matprogram Fingrene av fatet.

Trine og Kim laget designet og hele layouten til min første kokebok Fritter Shjiten. En ekstremt ryddig, stram og stilren bok. Og tilbakemeldingene på designet har ikke latt vente på seg. Dette oppleves som nytt og innovativt i kokebokverden.

Reneé Fagerhøi

Publishing case rf fs 02
Publishing case rf fs 04
Publishing case rf fs 05
Publishing case rf fs 06